Totemwoud

Algemeen

Het Totemwoud is een uitgestrekt bos aan de noordoostelijke rand van het Eeuwigveld. Het is het thuis van tientallen kleine stammen, die leven van de jacht en het verzamelen van fruit en wortels. De krijgers van de stammen worden meestal geleid door groenlingen, druïden die voortdurend in contact staan met de geesten van de natuur.

Het woud is vrijwel ondoordringbaar voor vreemdelingen. Het is een doolhof van reusachtige bomen, diepe geulen, rotshellingen en dicht struikgewas. Het wordt doorsneden door een aantal snelstromende rivieren.

Voorgeschiedenis

Drie jaar geleden trokken de Runengieren, geholpen door Maanvreters, het woud in. De bomen die ze niet omhakten of verbrandden werden langzaam ziek. De stammen van het woud werden steeds verder teruggedrongen. De rivieren raakten steeds meer verstopt met giftige modder en overstroomden. Honger en ziektes dwongen de woudbewoners zich aan te sluiten bij de Runengieren. De meesten die zich nog verzetten stierven van uitputting.

Eén jaar geleden bouwden de Maanvreters op twee plaatsen in het woud grote steenkringen. Met gruwelijke offerrituelen riepen ze hier hun godinnen op. De kring in het noordelijke deel van het woud werd het nest van Content Not Found: Porruliu. In het zuiden huist Kimxretle.

Heldendaden

Athalya, Bhanar, Dermin, Sillan en Ssirf trokken het Totemwoud in nadat ze waren vertrokken van de Stormpiek. Hun magie en het voedsel van de dienaren van de Groene Steen zorgden dat ze niet ziek werden van de schimmels en kiemen van Content Not Found: Porruliu, terwijl ze zich een weg baanden naar haar heiligdom.

Nadat ze de Schimmelvrouwe hadden verslagen, trokken ze verder naar het zuidelijke deel van het woud. Hier versloegen ze de wilde dieren van Kimxretle, waaronder een reusachtige olifant, waarna ze zelf bijna werden verslagen door een vierarmige demon-boogschutter. Bij de kring van Kimxretle werden Sillan en Ssirf overmeesterd. Ssirf verdween in de bloedpoel en is sindsdien spoorloos. Sillan keerde veranderd terug, als dienaar van de Beestmoeder.

Op weg naar het noordwesten, vlak voordat ze het Totemwoud verlieten, ontmoette de groep Rhaor! en zijn panter Winnie.

Totemwoud

Gondramon Roshar