Kimxretle

Monsterlijke godin van bloeddorst en verscheurende dieren

Description:
  • kan zich binnen haar kring in een oogwenk verplaatsen
  • vecht met een reusachtig stokzwaard
  • legt telepathisch contact
  • kan betoveringen uitspreken
Bio:

Uiterlijk

Kimxretle heeft de gedaante van een reusachtige naakte vrouw met een koeienkop. Alles aan haar is monsterlijk: ze heeft enorme hoorns, een verscheurende muil en lange zwarte klauwen. Haar lichaam is overdekt met littekens en zowel opgedroogd als vers bloed. Ze verspreidt een overweldigende geur van slachtafval en brult bijna onophoudelijk als een dolle stier.

Macht en invloed

Kimxretle is een godin van bloeddorst en wilde dieren. Veel van haar volgelingen zijn lagere demonen of intelligente, kwaadaardige roofdieren. Haar menselijke dienaren zijn jagers of bloeddorstige barbaren. Eén van haar grootste geschenken is de weerwolven-vloek. Haar bijnaam is de Beestenmoeder.

Geschiedenis

De Maanvreters hebben een kring voor Kimxretle in het zuidelijke Totemwoud opgericht, hebben haar opgeroepen en zijn daarna vertrokken. De godin heeft daarna een horde wilde dieren en demonen naar alle hoeken van het woud gestuurd. Zelf bleef ze in haar bloedpoel in het midden van de steenkring, vergezeld door een aantal demon-minotaurus-lijfwachten.

Sillan en zijn groep vochten zich een weg naar haar steenkring, maar waren niet tegen haar brute geweld en wilskracht bestand. Ssirf en Sillan sprongen in de bloedpoel. De eerste verdween in de diepte. Sillan werd door Kimxretle “gered” en tot haar dienaar gemaakt: ze veranderde zijn krachten en zijn uiterlijk en gaf hem opdracht op haar zusters te jagen.

Kimxretle

Gondramon Roshar